Papriky plněné šunkou a rýží - Ham-and-Rice Stuffed Green Peppers
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, str. 32, Great Britain )

Suroviny:
  • 150 g předvařené rýže
  • 225 g nakrájené vařené šunky
  • 220 ml konzervovaných rajčat, scezených
  • 60 g žampionů na tenké plátky
  • 1 lžíce nastřihané pažitky
  • 1 lžíce worcesteru
  • 1/4 lžičky chilli koření
  • pepřová omáčku
  • 4 velké zelené papriky

    Postup přípravy:
  • Uvaříme rýži podle návodu doměkka.
  • Ve větší misce smícháme rýži, šunku, scezená rajčata a žampiony.
  • Petrželku, worcester, chilli koření, pepřovou omáčku a dobře promícháme.
  • Odstraníme vršky paprik u stopky a současně odstraníme vnitřní semeník.
  • Pak dužinu papriky vložíme do vařící vody na 3-5 minuty.
  • Vyndáme je a položíme osušit na ubrousek.
  • Pak osolíme a umístíme na pekáček a lžící naplníme šunkovou směsí a uzavřeme kloboučkem z odříznuté částí papriky.
  • Pečeme při 180 °C po dobu 20 až 25 minut.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]