Olivy se sázenými vejci a rajčaty
(Recept z obalu výrobku firmy Carbonell, pro 4 osoby)

Suroviny:
  • 8 ks vajec
  • 400 g zralých rajčat
  • 140 g nakrájených oliv
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce nakrájené petržele
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • cayenský pepř podle chuti
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • hladká mouka

    Postup přípravy:
  • Omytá a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky.
  • Plátky vložíme do misky a necháme několik minut odležet a okapat a pak je obalíme v hladké mouce.
  • Na pánvi rozehřejeme olej a rajčatové plátky zlehka osmahneme s kousky česneku po obou stranách.
  • Opečené plátky rajčat vložíme do zapékací misky.
  • Rajčata posypeme pažitkou a dle chuti přidáme cayenský pepř a sůl.
  • Opatrně rozklepneme vejce na rajčatové plátky a přidáme nakrájené zelené olivy.
  • Misku zakryjeme a zvolna zapečeme, až bílek se žloutkem ztuhnou.
  • Před podáváním hotový pokrm ozdobíme mletou paprikou.

    Poznámky DDK:
    Zajímavé a dobré jídlo
    - doporučuji raději méně solit, protože samotné olivy jsou dosti slané z nálevu. Pokrm je rychlý a vhodný pro lepší snídaní nebo večeři a to jak s chlebem, tak s pečivem
    Olivy - jsou peckovité plody subtropického stromu olivy obecné. Na trh přicházejí olivy zelené a černé. Olivy zelené jsou sklizeny ještě před dozráním, kdežto černé olivy jsou plody již vyzrálé, poněkud scvrklé a nejčastěji se dostanou koupit v solném nálevu. Další informace viz kuchařský lexikon DDK


    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]