Zapečená mrkev s jablky
("Prima varečka" TV Prima, prosinec 2000, čistě zeleninové jídlo podle Jitky Zelenkové)

Suroviny:
  • 3 ks mrkve
  • 2 velká jablka
  • červené fazole uvařené
  • rostlinný olej
  • 1 cibule
  • 1 česnek
  • bujón
  • bobkový list
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička hořčice
  • vinný ocet

    Postup přípravy:
  • Oloupeme jablko, pokrájíme na měsíčky a pak na větší kousky.
  • Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na půlkolečka.
  • Česnek s cibulí dáme na pánev na olej, necháme zesklovatět.
  • Přidáváme nakrájenou zeleninu a fazolky, několik kousků bobkového listu, kečup, nebo protlak, hořčici a malinko octa.
  • Mícháme na pánvi, dle chuti přiměřeně osolíme a podlijeme trochou bujónu. Necháme ještě asi pět minut povařit a přendáme na zapékací misku.
  • Zakryjeme alobalem a tak asi 20 až 30 minut zapečeme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]