Zapečené květákové toasty
("Prima varečka" TV Prima, prosinec 2000, bezmasé jídlo)

Suroviny:
  • 4 krajíce tmavého chleba
  • lžíce másla
    Pomazánka:
  • 2 šálky uvařeného květáku
  • 3-4 lžíce majonézy
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • sůl
  • 3 lžíce nastrouhaného syrového celeru
  • pár kapek citrónové šťávy na celer
    Na ozdobení:
  • pokrájená hlávka salátu
  • nastrouhaná karotka

    Postup přípravy:
  • Uvařený květák umixujeme dáme do mísy.
  • Přidáme majonézu, hořčici, zamícháme.
  • Přidáme nastrouhaný celer pokapaný citrónovou šťávou, aby nezhnědl a podle potřeby ochutíme solí a pepřem.
  • Tuto hmotu navršíme na krajíčky tmavého chleba potřeného máslem.
  • Krajíčky položíme na plech a krátce zapečeme v troubě.
  • Na podávací míse ozdobíme nakrájeným salátem a nastrouhanou karotkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]