Zeleninový koláč s chřestem a sýrem
("Prima varečka" TV Prima, leden 2001, bezmasé jídlo)

Suroviny:
  • 250 g listového těsta
  • Na náplň:
  • 200 g chřestu, na krátké špalíčky
  • 150 g sýru feta, na kostičky
  • 150 g křenové smetany
  • 2 šalotky, nasekané
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce, rozmíchaná
  • bylinky: máta, bazalka oregáno (čerstvé nebo sušené)
  • zelená petrželka, nasekaná
  • sůl
  • 100 g másla

    Postup přípravy:
    Těsto rozdělíme na dva díly. Z jednoho dílu rozválíme placku a vyložíme s ní koláčovou formu. Z druhé části vytvoříme také placku, která bude použita na zakrytí náplně, kterou vložíme na těsto v koláčové formě. Náplň připravíme z chřestu nakrájeného na malé špalíčky, uvařeného v osolené vodě spolu s ostatními surovinami a kořením, které s chřestem promícháme. Touto směsí naplníme z plcku z těsta ve formě a druhou plackou tuto náplň přikryjeme a po okrajích utěsníme; spojíme dobře spodní částí těsta. Ve vrchní vrstvě těsta uděláme dírky pro odchod pár. Pečeme asi 25 minut v troubě při 180°C.

    Poznámka DDK: - postup je stejný jako když děláme dvojitý koláč z křehkého těsta

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]