Jamieho pečené papriky s rybízovými rajčaty, bazalkou a majoránkou
(Jamie Oliver: "Šefkuchař bez čepice - Dny plné chutí", str.208, Spektrum Grafik, 2003)

Suroviny na 4 porce:
  • 2 papriky, červené nebo žluté
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 20 rybízových (koktejlových) rajčat
  • 1 hrst čerstvé majoránky a bazalky
  • 2 stroužky česneku, oloupané a na tenké plátky
  • extra panenský olivový olej
  • ančovičky (nejsou nutné)
  • případně bylinkový ocet na dochucení

    Postup přípravy:
    Troubu vyhřejeme na 200°C (plyn stupeň 6). Mezitím papriky překrojíme napůl a odstraníme semínka. Položíme je do olejem vytřeného pekáče, lehce osolíme a opepříme. Rajčata na vrchní straně slabě nařízneme do křížku nožem a na 30 až 60 vteřin je vložíme do vařící vody. Pak jejich slupku snadno stáhneme. Než budeme rajčata loupat, můžeme je ještě přelít studenou vodou, pak loupání půjde ještě lépe. Oloupaná rajčata naskládáme do paprik. Přidáme bylinky, plátky česneku a ještě přisolíme. Nahoru můžeme položit plátky ančoviček; v tomto případě vynecháme solení. Zakapeme olivovým olejem. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut; pak alobal sundáme a dopečeme během 30 minut. Velmi dobré je potom na každou papriku stříknout trochu bylinkového oleje.

    Poznámka DDK:
    Bylinkový olej
    - je připraven jeho dlouhodobějším kontaktem s čerstvými bylinkami vloženými přímo do láhve s olejem.
    .

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]