Papriky plněné vejci
(Jiřina Chucesovová:"Kuchyně kavkazkých národů", Sešity domácího hospodaření, sv. 121, str.11, Práce Praha, 1983, gruzínská kuchyně)

Suroviny:
  • 7 zelených paprik
  • 100 g cibule, nadrobno
  • 40 g másla
  • sůl a mletý pepř
  • petrželka
  • nať saturejky a koriandru
  • 6 vajec
  • 3 lžíce oleje

    Postup přípravy:
    Papriky očistíme, zbavíme semínek a tři menší nakrájíme na tenké nudličky. Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme nakrájené papriky, sůl, pepř, vejce a rozsekanou nať a za stálého míchání necháme vejce srazit. Touto náplní plníme očištěné a semen zbavené papriky. Po pokličkou v kastrólku s olejem dusíme plněné papriky asi 15 minut doměkka. Podáváme s bílým chlebem "lavaš" (plackou) nebo s bramborem

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]