Lilek á la Jean Derré
(Jarmila Teplíková, Lenka Světová, Dagmar Derré: "Olivová kuchařka", str. 114, vydal Smart Press Praha, 2006)
Lilek á la Jean Derré - je oblíbeným pokrmem manžela spoluautorky "Olivové kuchařky paní Dagmar Derré. Doporučuje ještě lilek posypat oregánem nebo provensálským kořením. Podáváme jako předkrm s čerstvým pečivem nebo ke grilovanému masu
Suroviny na 4 porce:
  • 4 lilky
  • 2 paličky česneku
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř

    Postup přípravy:
    Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme na plátky a natěsno jimi vyložíme vzniklé zářezy.
    Bohatě zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme asi 30-40 minut, dokud není dužina zcela měkká.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]