Vepřová alla "čína" se zelím
(Podle Koření od Antonína, čínská kuchyně)
Suroviny úpro 4 porce:400 - 600 g libového vepřového (nebo kuřecího) masa2 bílky1 lžíce škrobové moučky1/2 hlávky menšího zelí1 lžička mletého kmínusůlolej na smažení1 lžička směsi koření "Chop suey" od Antonínasójová omáčkapórek (asi 150 g)ocet
Příloha: rýže, tmavý chléb, brambory
Postup přípravy:Libové vepřové (nebo kuřecí) maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky.Nudfličky masa dáme do misky a smícháme s bílky a škrobovou moučkou.Zelí (do 1 kg) bez košťálu a silných žeber nakrájíme na jemné nudličky a osmažíme na oleji v pánvi během asi 8 minut - zelí musí zůstat polosyrové!Ihned zpočátku zelí okořeníme kmínem a osolíme, aby pustilo vodu a rychleji změklo.Na druhé pánvi na oleji osmažíme na prudkém ohni připravené maso, až zbělá.Přidáme směs koření "Chop suey" a sójovou omáčku a dobře promícháme.Když jsou zelí i maso doměkka uvařené, smícháme obsah obou pánví. Přidáme nakrájený pórek a ocet a směs prohřejeme, promícháme a dle chuti osolíme.Podáváme okamžitě s rýží.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME