Vepřové na pánvi wok s cukínami - Pork and Courgette
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 92, 4 porce, čínská kuchyně)

Suroviny:
  • 450 g libového vepřového z kýty
  • 2 mrkve tence nakrájené šikmo na kolečka
  • 55 ml studené vody
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky instantní kuřecího vývaru v granulích
  • 2 malé cukiny ("courgette"), nebo patisony nasekané jako do zeleninové polévky
  • 1 lžíce oleje
  • 75 g čerstvých žampionů

  • Příloha: rýže, asijské nudle

    Postup přípravy:
  • Z masa odstraníme všechen tuk a částečně zmrazené (aby se lépe krájelo) nakrájíme tenké řezy napříč vláken.
  • V menší pánvi si uvaříme mrkev nakrájenou na kolečka asi tak během 2 až 3 minuty; musí ale zůstat křupavá (!).
  • V malé misce smícháme studenou vodu se sójovou omáčkou, kukuřičnou moukou, cukrem a granulemi bujónu.
  • Ve woku rozpálíme 1 lžíci oleje a při dosažení vysoké teploty přidáme cukíny ("courgettes") a restujeme 2 až 3 minuty.
  • Pak odstraníme z pánve a ponecháme stranou. Na wok přidáme další lžíci oleje, rozpálíme a vložíme asi polovinu masa a restujeme opět 2 - 3 minuty, až maso přestane být růžové. Maso vyjmeme z pánve a vložíme do něj druhou polovinu masa; restujeme také po dobu asi 2 - 3 minut.
  • Následně vložíme na wok všechno maso a odhrábneme je stranou a na uvolněné místo ve středu pánve nalijeme rozmíchanou moučnou (škrobovou) směs.
  • Varem ji zahustíme, a když se již u dna dělají bublinky, pak vmícháme připravenou uvařenou karotku, "courgettes" a žampiony.
  • Pod poklicí dusíme ještě 1 až 2 minuty.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]