Vepřové s bambusem na sladkokyselo
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001, čínská kuchyně)
Suroviny:
500 g vepřové kýty200 ml rostlinného oleje100 g hub shi-take (šitake)2 pórkykořen zázvoru200 g bambusových výhonků (čerstvých nebo konzervovaných)1/2 lžičky mletého pepře1/2 lžičky soli8 lžic sójové omáčky8 lžic čínského octa nebo vinného octa4 lžíce cukru2 lžíce škrobu250 ml kuřecího vývaru1 vejce
Příloha: rýže, rýžové nudle
Postup přípravy:Maso nakrájíme na tenké nudličky a rozpáleném woku na oleji je osmažíme a pak vyjmeme.Do zbytku tuku na pánvi osmažíme na nudličky nakrájené bambusové výhonky, zázvor, houby a pórek.Dochutíme solí, octem, cukrem, pepřem, sójovou omáčkou a přilijeme trochu vývaru.Povaříme asi 2 minuty, přidáme maso a zahustíme škrobem a podáváme.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME