Vepřové s bambusem na sladkokyselo
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001, čínská kuchyně)

Suroviny:
  • 500 g vepřové kýty
  • 200 ml rostlinného oleje
  • 100 g hub shi-take (šitake)
  • 2 pórky
  • kořen zázvoru
  • 200 g bambusových výhonků (čerstvých nebo konzervovaných)
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 8 lžic sójové omáčky
  • 8 lžic čínského octa nebo vinného octa
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce škrobu
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1 vejce

  • Příloha: rýže, rýžové nudle

    Postup přípravy:
  • Maso nakrájíme na tenké nudličky a rozpáleném woku na oleji je osmažíme a pak vyjmeme.
  • Do zbytku tuku na pánvi osmažíme na nudličky nakrájené bambusové výhonky, zázvor, houby a pórek.
  • Dochutíme solí, octem, cukrem, pepřem, sójovou omáčkou a přilijeme trochu vývaru.
  • Povaříme asi 2 minuty, přidáme maso a zahustíme škrobem a podáváme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]