Vajíčkové ragú
(Světlana Lavičková "Recepty českého rozhlasu 2 v Praze, česká kuchyně, březen 2011)
Vajíčkové ragú- je na přípravu velmi nenáročné a navíc je i finančně dostupné a snadné. Zvládne ho podle zkušeností autorky každý - i kuchař začátečník. Je vhodné pro vegetariány.
Suroviny pro 4 osoby:
  • 200 g sterilovaných žampiónů
  • 175 g sterilovaného chřestu
  • 6 vajec natvrdo
    Na omáčku:
  • 20 g másla
  • 25 g mouky
  • 375 ml nálevu ze žampiónů a chřestu
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce bílého vína
  • sůl
  • citrónová šťáva z půlky citrónu
  • 1 lžíce jemně nakrájené petrželky
  • 1 lžička kaparů
  • kostičky osmažené housky.

    Postup přípravy:
  • Žampióny a chřest vyjměme z plechovky a necháme okapat na sítu
  • Nálev uschováme k dalšímu použití, případně jej vodou doplňíme na předepsané množství.
  • Vejce oloupáme a nakrájíme na kolečka, žampióny na plátky.
  • Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou postupně ředíme připraveným nálevem.
  • Omáčku přitom mícháme metlou, aby byla hladká a pak ji 10 minut mírně ještě povaříme.
  • Přidáme žampiony, vejce, chřest a mírně prohřejeme.
  • Žloutek našleháme s bílým vínem a vlijeme do ragú, které jste předtím již odstavili z ohně.
  • Dochutíme solí a citrónovou šťávou, posypeme petrželkou.
  • Nakonec přidáme kapary, na kostičky nakrájenou osmaženou housku a podíváme.

    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]