Zapékaná vejce se smetanou dle Nero Wolfe
(Rex Stout a redakce Viking Press: "Kuchařka Nero Wolfe", české vydání, str. 18, Paseka Litomyšl 1996)

Suroviny pro 2 porce:
  • 4 krátké jemné klobásky
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce smetany
  • 4 velká vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 špetky papriky
  • 1/2 lžičky sekané pažitky


  • Postup přípravy:
  • Na rendlíku opražíme klobásky a osušíme je papírovým ubrouskem. Dvě zapékací misky na vejce bohatě vymažeme máslem a do každé dáme dvě lžíce smetany a opatrně do nich opatrně vyklepneme dvě vejce, bez porušení žloutků.
  • Přidáme klobásky, osolíme, opepříme a posypeme paprikou a pažitkou.
  • Pečeme 10 až 15 minut, nebo i déle dokud nejsou vejce správně ztuhlá.
    Obměna:
  • Zapékaná vejce s pažitkou a sherry připravíme, když smetanu nahradíme polovičním množstvím suchého sherry.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]