Penne s masovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)

Suroviny:
  • 250 g masa (kuřecí, telecí, vepřové aj.)
  • 1 svazek polévkové zeleniny (mrkev, petržel
  • celer
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 ml masového vývaru
  • 500 g penne (těstovin)
  • majoránka


  • Postup přípravy:
  • Maso nakrájíme na malé kostičky, polévkovou zeleninu, cibuli a česnek také pokrájíme na drobno.
  • Maso opečeme na pánvi s olejem přidáme nakrájenou zeleninu s česnekem a cibulí a spolu osmahneme.
  • Pak vmícháme rajčatový protlak, přilijeme vývar a povaříme asi 30 minut, osolíme a opepříme.
  • Uvařené těstoviny penne přelijeme omáčkou s masem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]