Salát ze švestek, pomeranče a dýně
(Recept z časopisu "Naše krásná zahrada", str.54, září 1996)
Suroviny400 g švestek. odpeckované300 g dýně, oloupané a nasekané1 pomeranč, nakrájenýšťáva z 1/2 citrónu3 lžíce jader vlašských ořechů, nasekaných3 lžíce majonézy3 lžíce nasekané zelené petrželkysůl a pepř a cukr podle chuti
Postup přípravy:Do mísy navrstvíme opláchnuté odpeckované švestky, nasekané dýně a nakrájený pomeranč.Směs zastřikneme citrónovou šťávou, zasypeme sekanými vlašskými ořechy, přidáme majonézu, zelenou petrželku, podle chuti sůl, pepř a cukr.Vše lehce promícháme a podáváme ve skleněných pohárech vyložených salátovými listy nebo ve vydlabané dýni.
ZPĚT do kapitoly
HOME