Salát z těstovin a plodů moře
Prima vařečka, TV Prima, srpen 2000)
Surovinyolivový olejčesnekplody moře (mražené)smetana50 až 100 ml koňaku nebo bílého vínabílý pepřjarní cibulkarajčatabalíček tvarovaný těstovin
Postup přípravy:Na oleji osmahneme česnek nakrájený na plátky.a osmahneme jen do světlé barvy; hnědý by byl hořký. Přidáme sáček mražených plodů moře: jedná se většinou již o předvařené: krevety, mušle, kalamáry, krabí prsty, slávky, kousky chobotnice aj. - složení závisí na dodavatelské firmě od které směs koupíme.Vyvaříme šťávu z plodů moře, kterou pustily a nahradíme ji trochou koňaku a menším množstvím smetany, osolíme a opepříme.V misce smícháme doměkka uvařené těstoviny, rajčata, cibulku, černé olivy a k tomu přidáme již připravené plody moře.
ZPĚT do kapitolyHOME