Švédský sleďový salát
(Magazín zájmů a zálib "UM", str. 61, Panorama Praha, 1989, švédská kuchyně)

Švédský sleďový salátSuroviny
  • 1 menší sklenice naložené červené řepy
  • 3 kyselejší jablka
  • 4 větší vařené studené brambory
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 1 majolka
  • 1 kelimek kysané smetany
  • sůl a pepř

    Postup přípravy:
  • Zavináče podélně rozdělíme na dvě půlky, odkrojíme ploutve a pokrájíme na větší kousky.
  • Brambory nakrájíme na kostičky, jako když připravujeme bramborový salát, přidáme na kostičky pokrájenou červenou řepu i s nálevem a jablka.
  • Vše promícháme a necháme v chladu uležet nejméně 24 hodin.
  • Před podáváním vmícháme kysanou smetanu s majolkou, solí a pepřem podle chuti.
  • Ozdobíme natvrdo vařeným sekanými vejci.
  • Při slavnostní příležitosti podáváme k salátu neslazenou ušlehanou smetanu, která chuť salátu ještě zjemní.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]