Hlávkový salát zdobený tuňákem
(Prima vařečka, TV Prima, říjen 2000, předváděl šéfkuchař Martin Jiskra)
Surovinyčerstvé maso z tuňáka (hezká barva, příjemná vůně)listy hlávkového salátubalsamikový ocetolivový olejpepř
Postup přípravy:
Maso čerstvé ryby rozklepeme na velmi tenký plátek. Pomůžeme si dvěma foliemi položené na maso tak, aby se folie a její růžky mírně křížily, což nám pak pomůže při jejich sundávání z tenkého plátku masa. Maso ještě rozválíme např. válečkem a rozklepeme tupou boční stranou paličky, až na velmi teňoučký, nepotrhaný plátek. Na talíř připravíme listy salátu, okyselíme balsamikovým octem, pokropíme olivovým olejem, opepříme a mírně osolíme. Na povrch salátu pokropeného balsamikovým octem na servírovací misce opatrně přeneseme plátek masa. Podaří se nám to, když vrchní fólii pomocí překřížených rožků opatrně sundáme a maso spočívající bezpečně na spodní folii, tak i s ní překlopíme na salátovou misku na požadované místo. Pak opatrně sejmeme i druhou folii, spočívající již na vrchní straně rozklepaného a křehkého masa. Sundáváme ji opatrně, aby maso zůstalo pěkně vcelku.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME