Salát z lososa se sýrem a olivami
(Tamás Jenei: "Co si dáme dnes?" pořad TV Paprika, duben 2005)

Suroviny:
  • 300 g lososa
  • 2 svazky čerstvého kopru
  • 20 g kapar
  • 100 g černých oliv
  • sůl a pepř
  • citrónová šťáva podle chuti
  • olivový olej
  • 100 g plísňového sýra (niva)
    Na marinádu:
  • olivový olej, cukr, sůl, kopr a pepř

  • Příloha: topinky

    Postup přípravy:
    Předem naložíme maso lososa do marinády. Marinádu připravíme ze směsi olivového oleje, cukru, soli, kopru a pepře. Rybu vložíme do marinády ve vzduchotěsné nádobě nebo v plastovém pytlíku. Necháme odležet několik dní při 0°C.
    Před přípravou vyndáme maso ryby z marinády, odstraníme kosti a nakrájíme na kousky. Přidáme dva svazky čerstvého kopru nakrájeného nadrobno, kapary a černéch olivy. Ochutíme solí, pepřem citrónovou šťávou a pokapeme olivovým olejem. Do směsi s rybou nastrouháme plísňového sýr např. niva a důkladně promícháme. Necháme odležet asi půl hodiny při pokojové teplotě. Směsí naplníme libovolnou formu (skleněnou misku a pod.), kterou předem vytřeme olejem. Náplň formy vyklopíme jako úhledný kopeček na talíř, odzdobíme koprem nebo jinými bylinkami a podáváme s opékanými toasty.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]