Rumunský kuřecí salát
(Pavel Žaloudek, České noviny, 2001, balkánská kuchyně)
Suroviny:
200 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa400 g dušené rýže1 větší červená paprika100 g sterilované kukuřice1 větší pomeranč3 stroužky česnekulžíce vinného nebo jablečného octalžíce panenského olivového nebo slunečnicového oleješťáva z jednoho citrónumletý bílý pepř, sůl
Příloha: chléb, pečivo
Postup přípravy:Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, přidáme vychladlou rýži, na kostky pokrájené papriky a kukuřici.Zalijeme nálevem z octa, oleje, citrónové šťávy, lisovaného česneku, soli a pepře.Nakonec přidáme na malé kousky nakrájený pomeranč. Důkladně promícháme a necháme vychladit.Zdobíme zelenou petrželkou nebo řapíkatým celerem.
ZPĚT do kapitolyHOME