Ovocný kuřecí salát
("Slimmers´ Delights", Better Homes and Gardens Books, Velká Británie, 1989, str. 18)
Suroviny220 ml základní zálivky SD
1 lžička kůry z pomeranče2 lžíce pomerančového džusu1 menší ananasový meloun175 g natrhaného špenátu110 g natrhaného hlávkového salátu450 g na kostky nakrájeného vařeného kuřete225 g půlených jahod110 g celeru nakrájeného na plátky
(184 cal/porce)
Postup přípravy:Připravíme základní zálivku, kterou smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, zakryjeme fólií a vychladíme.Mezitím odstraníme semínka z melounu a vyřízneme tvořítkem z jeho dužiny kuličky (asi 450 g).Ve větší míse smícháme kuličky melounu, se špenátem, hlávkovým salátem, kuřecím masem, jahodami a celerem.Směs rozdělíme do šesti nádob a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME