Letní ovocný salát s kuřecím masem
("Slimmers´ Delights", Better Homes and Gardens Books, str. 21, Velká Británie, 1989)
Suroviny110 ml základní zálivky SD
2 lžíce medu1 lžíce vinného octa1 lžička citrónové šťávy1/2 lžičky kari prášku1/8 lžička zázvoru450 g na kostičky nakrájené uvařeného kuřete110 g tence nakrájeného celeru1 lžíce tence nakrájené jarní cibulky3 středně velké nektarinky350 g tmavých sladkých třešní25 g oloupaných pražených mandlí
(241 cal/porce)
Postup přípravy:Připravíme novou nebo použijeme již od dříve v mrazničce uchovanou základní zálivku SD.V menší misce smícháme 110 ml základní zálivky s medem, octem, citrónovou šťávou, kari a zázvorem.Nádobu uzavřeme a necháme ochladit. Ve větší misce smícháme kuřecí maso, celer a cibuli, přikryjeme a také ochladíme, ochladíme i nektarinky a třešně. Před podáváním nektarínky odpeckujeme a nakrájíme.Rozpůlíme a odpeckujeme také třešně.Zálivku nalijeme na kuřecí směs, pak vložíme nektarinky, třešně a mandle a podáváme na topinkách.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME