Štědrý salát s hovězím masem
("Slimmers´ Delights", Better Homes and Gardens Books, str. 20, Velká Británie, 1989)

Suroviny
  • 220 ml základní zálivky SD
  • 50 g nastrouhaného modrého sýru (niva)
  • 50 g kyselé smetany
  • 1/4 lžičky drceného pepře
  • pepřová chilli omáčka (podle odvahy)
  • 225 g tence nakrájeného vařeného hovězího (lze nahradit i jiným masem)
  • 450 g natrhaného hlávkového salátu
  • 110 g čerstvých žampionů, půlených
  • 10 malinkých rajských jablíček
  • 2 tence nakrájené jarní cibulky


  • Postup přípravy:
  • Připravíme základní zálivku, nebo ji již máme v lednici uchovanou ve sklenici se šroubovým uzávěrem od minule.
  • V malé misce smícháme základní zálivku s polovinou modrého sýra, kyselou smetanou, pepřem a chilli nebo pepřovou omáčkou.
  • Zamícháme v kuchyňském mixéru dohladka.
  • Pak zamícháme do zálivky zbytek sýra, zakryjeme a necháme vychládnout.
  • Hovězí maso nakrájíme na velmi tenké nudličky.
  • Ve větší misce smícháme maso, hlávkový salát, žampiony, rajčata a cibulku.
  • Servírujeme rozdělené do salátových misek, a na každou porci v misce nalijeme asi 60 ml zálivky.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]