Štědrý salát s hovězím masem
("Slimmers´ Delights", Better Homes and Gardens Books, str. 20, Velká Británie, 1989)
Suroviny220 ml základní zálivky SD
50 g nastrouhaného modrého sýru (niva)50 g kyselé smetany1/4 lžičky drceného pepřepepřová chilli omáčka (podle odvahy)225 g tence nakrájeného vařeného hovězího (lze nahradit i jiným masem)450 g natrhaného hlávkového salátu110 g čerstvých žampionů, půlených10 malinkých rajských jablíček2 tence nakrájené jarní cibulky
Postup přípravy:Připravíme základní zálivku, nebo ji již máme v lednici uchovanou ve sklenici se šroubovým uzávěrem od minule. V malé misce smícháme základní zálivku s polovinou modrého sýra, kyselou smetanou, pepřem a chilli nebo pepřovou omáčkou.Zamícháme v kuchyňském mixéru dohladka.Pak zamícháme do zálivky zbytek sýra, zakryjeme a necháme vychládnout.Hovězí maso nakrájíme na velmi tenké nudličky.Ve větší misce smícháme maso, hlávkový salát, žampiony, rajčata a cibulku.Servírujeme rozdělené do salátových misek, a na každou porci v misce nalijeme asi 60 ml zálivky.
ZPĚT do kapitolyHOME