Vlašský salát
Suroviny
200 g salámu150 g kyselých okurek4 vařené mrkve5 vařených brambor ve slupce, oloupané250 g majonézypepř a sůl dle chuti
Postup přípravy:Uvedené pevné suroviny nakrájíme na nudličky, lehce promícháme s majonézou, ochutíme solí, pepřem a podáváme.Kamilka Kroupová Bc. z Brna mně poslala složení na výborný "vlašák", tak jak ho dělá dietní sestra Naďa z MOÚ V Brně.
Vlašský salát dietní sestry Nadi
Suroviny
4 brambory uvařené ve slupce, oloupané1 libový párek1 sklenička mrkve s hráškem v soli1/2 skleničky sterilovaného celeru1 malý sterilovaný okurek1/2 malé cibulemajolkabílý jogurt
Na dochucení:vegetasójová omáčkasůl a mletý pepřcukrcitrónová šťáva
Postup přípravy:Jako v předchozím případě uvedené pevné suroviny nakrájíme na nudličky, lehce promícháme s majonézou, surovinami na ochucení a podáváme.
ZPĚT do kapitoly
HOME