Fazolový salát s klobásou
(Ze zápisníku naší bábinky Veroniky Čermákové z Kyjova)
Suroviny:300 g fazolí200 g klobásy4 vejce natvrdo2 sladkokyselé okurky4 jarní cibulky nebo 2 středně velké cibulepepř a sůlocet podle chuti100 g slaniny na kostičky
Postup přípravy:Předem namočené fazole uvaříme nadvakrát, nejprve dáme fazole do velkého množství studené vody a vaříme je 30 až 40 minut. Necháme je okapat na cedníku a pak znova vaříme ve vodě doměkka (pozn.: - můžeme použít již uvařené fazole z konzervy).Měkké fazole scedíme, necháme vychladnout a smícháme s okurkami a klobáskou pokrájenými na kolečka.Přidáme cibuli, směs ochutíme solí a pepřem.Vajíčka natvrdo nakrájená na drobné kostičky lehce vmícháme do salátu.Ozdobíme nakrájenou rozškvařenou slaninou. Pojídáme s pečivem nebo opečeným toastovým chlebem aj.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME