Cizrnový salát
(Debra Parry-Burton, Austrálie : "Home Cooking around the World, Overseas Women´s Club of Bangladore, str. 47, březen 1997)

Suroviny pro 6 porcí
  • 250 g cizrny namočené přes noc
  • 1 malá cibule
  • 1 červená nebo zelená paprika
  • 1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • 4 lžíce zázvorové zálivky
  • sůl podle chuti


  • Postup přípravy:
  • Suchou cizrnu vložíme do hrnce a přelijeme studenou vodou.
  • Uvedeme vodu do varu a vaříme 1,5 až 2 hodiny, až je měkká.
  • Ke konci vaření přidáme sůl, cizrnu scedíme a dáme do misky.
  • Na ještě teplou cizrnu nalijeme dresink a necháme salát vychládnout.
  • Přidáme cibuli, papriku a petržel a smícháme vše dohromady.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]