Zeleninový salát s chřestem
(Z i-stránky 1001 recept.com, do DDK vybráno v květnu 2007)

Suroviny
  • 150 g čerstvého chřestu nebo konzervovaného, na kousky 2-3 cm
  • 150 g čerstvých rajských jablíček, na plátky
  • 100 g čerstvé okurky, na plátky
  • 100 g zelených fazolek čerstvých nebo konzervovaných, na kousky 2-3 cm
  • 100 g květáku, rozdělený na růžičky
  • 30 g zeleného salátu (locika), natrhaný
  • 1 šálek majonézy nebo "Liziny dietní majonézy"
  • 1\2 šálku smetany na šlehání nebo bílý jogurt
  • 1-2 uvařených vajec natvrdo, oloupané, na dílky
  • zelený kopr, nasekaný
  • pepř a sůl


  • Postup přípravy:
  • Odděleně uvaříme očistěný oloupaný chřest v osolené vodě spolu s fazolky (konzervované již nevaříme) a květákem.
  • Po ukončení varu zeleninu prudce ochladíme, aby zůstala chrupavá a zachovala si barvu.
  • Uvařený květák rozdělíme na jednotlivé růžičky; chřest, fazolky a zelený salát nařežeme na kousky 2,5-3 cm, okurky a rajčata na tenké plátky.
  • Všechny suroviny promícháme s majonézou a šlehačkou a ochutíme solí a pepřem.
  • Ozdobíme nakrájenou zeleninou, dílky natvrdo vařených vajec posypeme nasekaným čerstvým koprem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]