Zeleninový salát s chřestem
(Z i-stránky 1001 recept.com, do DDK vybráno v květnu 2007)
Suroviny150 g čerstvého chřestu nebo konzervovaného, na kousky 2-3 cm150 g čerstvých rajských jablíček, na plátky100 g čerstvé okurky, na plátky100 g zelených fazolek čerstvých nebo konzervovaných, na kousky 2-3 cm100 g květáku, rozdělený na růžičky30 g zeleného salátu (locika), natrhaný1 šálek majonézy nebo "Liziny dietní majonézy"1\2 šálku smetany na šlehání nebo bílý jogurt1-2 uvařených vajec natvrdo, oloupané, na dílkyzelený kopr, nasekanýpepř a sůl
Postup přípravy:Odděleně uvaříme očistěný oloupaný chřest v osolené vodě spolu s fazolky (konzervované již nevaříme) a květákem.Po ukončení varu zeleninu prudce ochladíme, aby zůstala chrupavá a zachovala si barvu.Uvařený květák rozdělíme na jednotlivé růžičky; chřest, fazolky a zelený salát nařežeme na kousky 2,5-3 cm, okurky a rajčata na tenké plátky.Všechny suroviny promícháme s majonézou a šlehačkou a ochutíme solí a pepřem.Ozdobíme nakrájenou zeleninou, dílky natvrdo vařených vajec posypeme nasekaným čerstvým koprem.
ZPĚT do kapitolyHOME