Jamieho salát z těstovin, rajčátek a černých oliv
(Jamie Oliver:"Šefkuchař bez čepice - Dny plné chutí", str.111, Spektrum Grafik, 2003)
Suroviny pro 4 porce:310 g těstovin (menší tvary, např, těstovinová rýže)3 stroužky česneku250 g červených rybízových rajčat 1 hrst černých oliv bez pecek2 lžíce čerstvé sekané pažitky1 hrst čerstvé bazalky1/2 salátové okurky4 lžíce (nebo podle chuti) bílého vinného octa7 lžíc extra panenského olivového olejesůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy:Ve velkém kastrolu přivedeme osolenou vodu k varu.Vsypeme těstoviny spolu celými stroužky česneku a uvaříme je "al dente". Těstoviny scedíme a zchladíme pod tekoucí vodou a přesypeme těstoviny do přiměřené mísy.Nasekáme rajčatka, olivy, pažitku, bazalku, okurku na kousky, asi o polovinu menší než těstoviny a přisypeme do mísy k těstovinám.Do malé misky vymáčkneme uvařené vnitřky stroužků česneku ze slupky, rozmačkáme je, ochutíme octem, olejem, solí a pepřem. Touto směsí pokapeme salát, který případně podle chuti ještě dosolíme.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME