Jamieho salát z těstovin, rajčátek a černých oliv
(Jamie Oliver:"Šefkuchař bez čepice - Dny plné chutí", str.111, Spektrum Grafik, 2003)

Suroviny pro 4 porce:
  • 310 g těstovin (menší tvary, např, těstovinová rýže)
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g červených rybízových rajčat
  • 1 hrst černých oliv bez pecek
  • 2 lžíce čerstvé sekané pažitky
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1/2 salátové okurky
  • 4 lžíce (nebo podle chuti) bílého vinného octa
  • 7 lžíc extra panenského olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

    Postup přípravy:
  • Ve velkém kastrolu přivedeme osolenou vodu k varu.
  • Vsypeme těstoviny spolu celými stroužky česneku a uvaříme je "al dente".
  • Těstoviny scedíme a zchladíme pod tekoucí vodou a přesypeme těstoviny do přiměřené mísy.
  • Nasekáme rajčatka, olivy, pažitku, bazalku, okurku na kousky, asi o polovinu menší než těstoviny a přisypeme do mísy k těstovinám.
  • Do malé misky vymáčkneme uvařené vnitřky stroužků česneku ze slupky, rozmačkáme je, ochutíme octem, olejem, solí a pepřem. Touto směsí pokapeme salát, který případně podle chuti ještě dosolíme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]