Avokádová salsa
(Julie Bishop, Australie, "Home Cooking around the World, Overseas Women´s Club of Bangladore, str. 46, březen 1997)
Suroviny pro 6 až 8 porcí1 střední červená cibule2 velká avokáda1/4 lžička citrónové šťávy1 středně velké rajské jablíčko1 malá červená paprika1 lžička mletého koriandru1 lžička kmínu1/4 šálek nasekané čerstvého koriandru2 lžíce oleje nebo jiného oleje4 - 5 kapek tabasca
Postup přípravy:Avokádo rozřízneme podélně na poloviny, odstraníme pecku a pečlivě je oloupeme.Dužinu jemně nasekáme, vložíme do misky a zakapeme citrónovou šťávou.Rajče rozkrojíme na poloviny, odstraníme semena a dužinu jemně nasekáme.Z papriky odstraníme semena a dužinu nasekáme stejně jemně jako cibuli.Mletý nebo roztlučený koriandr a kmín umístíme na malou horkou pánev, mícháme za mírné teploty asi minutu, aby se uvolnila jejich vůně a odstavíme z ohně.Všechny suroviny smícháme a opatrně vložíme do avokáda, aby se avokádo nerozmačkalo.Před podáváním můžeme ochladit, nebo podávat na pokojové teplotě s kukuřičnými chipsy. Pokrm může být připraven až 4 hodiny před podáváním.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME