Smetanový salát s celerem a jablky
("Prima vařečka", TV Prima, 1999)

Suroviny
  • 1 smetana na šlehání (200 ml)
  • bílý pepř
  • citrónová šťáva z jednoho citrónu
  • 1 jablko oloupané
  • 1 řapíkatý celer
  • rozinky v koňaku nebo sherry
  • sekané ořechy
  • 1/2 lžíce cukru
  • špetka soli


  • Postup přípravy:
  • Vychlazenou šlehačku vyšleháme do tuhého sněhu.
  • Přidáme šťávu z jednoho citrónu, na větší kousky nasekaná jablka a nakrájené dužnaté části řapíkatého celeru (můžeme nakrájet i trochu natě).
  • Podle chuti osolíme přidáme rozinky i s koňakem.
  • Na závěr salát ozdobíme sekanými oříšky.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]