Salát z mrkve s římským kmínem a čerstvým koriandrem
(Recept od Leah Patak z Vancouveru, "Bon Appetit", říjen 1995)Lehká a snadná příloha k masu a ryži. Salát podáváme ochlazený na pokojovou teplotu, proto připravíme asi 2 hodiny před podáváním.
Suroviny
900 g mrkve, na 5 cm dlouhé kousky, pak podélně na čtvrtky6 lžic vody3 lžíce limetkové (citrónové) šťávy3 lžíce olivového oleje2 lžíce drceného římského kmínu (cumin)2 stroužky česneku, rozmačkané2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaný
Postup přípravy:Smícháme mrkev s vodou ve velké pánvi. Ochutíme solí, zakryjeme pokličkou a vaříme asi 7 minut, až je mrkev chrupavě měkká. Odcedíme veškerou vodu a přemístíme mrkev do mělké misky.Smícháme s citrónovou šťávou, olejem, římským kmínem a česnekem, dochutíme solí a pepřem.Ochladíme a před podávání přidáme zelený koriandr.
ZPĚT do kapitolyHOME