Salát z mrkve s římským kmínem a čerstvým koriandrem
(Recept od Leah Patak z Vancouveru, "Bon Appetit", říjen 1995)
Lehká a snadná příloha k masu a ryži. Salát podáváme ochlazený na pokojovou teplotu, proto připravíme asi 2 hodiny před podáváním.
Suroviny
  • 900 g mrkve, na 5 cm dlouhé kousky, pak podélně na čtvrtky
  • 6 lžic vody
  • 3 lžíce limetkové (citrónové) šťávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce drceného římského kmínu (cumin)
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaný

    Postup přípravy:
  • Smícháme mrkev s vodou ve velké pánvi.
  • Ochutíme solí, zakryjeme pokličkou a vaříme asi 7 minut, až je mrkev chrupavě měkká.
  • Odcedíme veškerou vodu a přemístíme mrkev do mělké misky.
  • Smícháme s citrónovou šťávou, olejem, římským kmínem a česnekem, dochutíme solí a pepřem.
  • Ochladíme a před podávání přidáme zelený koriandr.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]