»"Na saláty nedám dopustit. Přesto s jejich přípravou nedělám žádné cavyky. Zkuste je také vy zařadit jako pravidelnou součást svého jídelníčku a uvidíte, že budete nadšeni. Současná situace je totiž více než skličující. Zeptám-li se nějakého muže, co má nejraději k jídlu většinou odpoví:" No tak maso . . . maso . . . maso a občas si dám zeleninu, no". Což ve skutečnosti znamená, že k pivu spolyká hromadu buráků a k bifteku objednává hranolky nebo bramborovou kaši. Jenže dobrému salátu se nic nevyrovná. Kdykoliv navštívím vyhlášenou londýnskou restauraci, požádám šéfkuchaře, aby mi udělal míchaný salát. Salát totiž, krom jiného, naprosto vypovídá o kvalitách, toho kterého kuchaře . . . V první řadě byste si měli koupit nejméně dvě salátové mísy, s nimiž se vám bude dobře pracovat a které se budou hezky vyjímat na stole. Dále si obstarejte ten nejlepší panenský olivový olej a rozličné vinné octy - vyběr je takřka nemezený. Potom stačí zatnout zuby a vstoupit do obchodu se zeleninou, odkud si odnesete pár věcí, o nichž jste až dodenávna nejspíš vůbec nevěděli, že jsou na světe. . ."«