Chimichuri salát z čínského zelí
(Ze stránky Koření od Antonína)
Suroviny pro porce1/2 hlávky čínského zelí1 menší cibule100 g sýru balkánského typu2 větší mrkve50 ml olivového oleje1 polévkové lžíce směsi koření "Chimichuri" od Antonínadle chuti cca 10 oliv
Postup přípravy:Hlávku čínského zelí nakrájíme na kostičky, dáme do misky.Postupně přidáváme na drobno nakrájenou menší cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev, kterou jsme předtím cca 5 minut povařili ve vodě, aby chrupala, na kostičky nakrájený balkánského sýr (nejlépe balený ve folii - je méně slaný).Salát zalijeme olivovým olejem a zasypeme kořenící směsi "Chimichuri". Dle chuti je možno přidat rozpůlené olivy a vše spolu promícháme.Salát podáváme čerstvý jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo samostatně s bílým pečivem.
ZPĚT do kapitolyHOME