Chimichuri salát z čínského zelí
(Ze stránky Koření od Antonína)

Suroviny pro porce
  • 1/2 hlávky čínského zelí
  • 1 menší cibule
  • 100 g sýru balkánského typu
  • 2 větší mrkve
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 polévkové lžíce směsi koření "Chimichuri" od Antonína
  • dle chuti cca 10 oliv

    Postup přípravy:
  • Hlávku čínského zelí nakrájíme na kostičky, dáme do misky.
  • Postupně přidáváme na drobno nakrájenou menší cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev, kterou jsme předtím cca 5 minut povařili ve vodě, aby chrupala, na kostičky nakrájený balkánského sýr (nejlépe balený ve folii - je méně slaný).
  • Salát zalijeme olivovým olejem a zasypeme kořenící směsi "Chimichuri".
  • Dle chuti je možno přidat rozpůlené olivy a vše spolu promícháme.
  • Salát podáváme čerstvý jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo samostatně s bílým pečivem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]