Celerový salát s ananasovým melounem dle Nero Wolfe
(Rex Stout a redakce Viking Press "Kuchařka Nero Wolfe", str. 40, české vydání Paseka Litomyšl, 1996)
Suroviny3 celerová srdíčka1 malý zralý ananasový meloun2 lžíce estragonového octa6 lžic olivového oleje1/4 lžičky soli1/8 černého mletého pepře1/4 šálku rybízového želé1 lžíce sekané pažitky1/2 lžičky máku1/2 lžičky koriandru
Postup přípravy:Ocet, olej, sůl a pepř dáme do zavařovací sklenice a důkladně protřeseme.Zahřejeme želé a vmícháme je do směsi a hotovou zálivku dáme stranou.Omytý osušený celer nakrájíme na tenké plátky, meloun oloupeme a nakrájíme si na 1,3 cm kostičky.Celer s melounem promícháme v salátové míse a velmi jemně protřeseme se zálivkou.Posypeme pažitkou, mákem, koriandrem a znovu protřeseme.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME