Celerový salát s kuřecím masem
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 1999, podle herce Jana Čenského)
Suroviny5-6 plátků celeru (aby nezhnědly ponoříme je hend do octové vody)6 žampionů2 ks kuřecích prsíček (od oběda)1 okurka
Na zálivku:
křen, citrónová šťáva, majonéza, sůl, cukr, worcester
Na ozdobení talíře:
polníček nebo zelený salát
Postup přípravy:
Celer nastrouháme na nudličky, oloupané žampióny nakrájíme na plátky, kuřecí maso na nudličky a smícháme.Zalijeme křenovou omáčkou.
Příprava křenové omáčky:Smícháme majonézu, nastrouhaný křen, citrónové šťávy, sůl, cukr a worcesteru.Pak celý talíř vyložíme salátem nebo polníčkem a do jeho středu dáme vychlazenou celerovou směs.
ZPĚT do kapitolyHOME