Rýže po španělsku s kuřecím masem
(Z časopisu "Svět kuchyně číslo 38" str. 11, Radion s..r.o. Havířov-Ostrava, 2002)
Léto se už pomalinku blíží, ale teplíčko a sluníčko si ještě dává načas a jsme netrpěliví. Kdo ví zda se letos v tom celosvětovém a našem politickém mumraji letos do Španělska podíváme. Svoji touhu po jižním slunci částečně můžeme potlačit přípravou slunné rýže ze Španělska s kuřecím masem. Zahřeje nás na těle a i na duši a snad vyléčí naše bláhové stesky a sny.
Slunná rýže po španelsku-foto zdrojSuroviny:
  • 200 g kulatozrnné středně dlouhé rýže
  • 1 konzerva zeleného hráčku nebo balíček zmrazeného
  • 1 konzerva kukuřice nebo sáček zmrazené
  • 2 lžičky kari
  • 1 lusk dužnaté červené papriky
  • 4 mrkve
  • 400 g kuřecích prsíček
  • 3 lžíce oleje
  • 100 ml drůbežího bujónu (může být i z kostky)
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce nasekané petrželové natě

    Postup přípravy:
  • Do rýže přidáme 1 lžičku kari, pak zalijeme 400 ml studené vody.
  • Rýži povaříme a necháme ji v teple odstát, aby nabobtnala.
  • Hrášek a kukuřici necháme důkladně okapat ze zálivky.
  • Papriku rozpůlíme, zbavíme jáídřince a bílých částí lusku, opláchneme a nakrájíme na kostičky.
  • Očištěnou nakrájíme mrkev na kolečka.
  • Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme zhruba na půlcentimetrové nudličky.
  • Kuřecí nudličky osmažíme na rozpáleném oleji, dochutíme solí, pepřem a zbytkem kari.
  • Opečené maso vyjmeme z pánve a dáme na teplé místo.
  • Na oleji zbylém po smažení masa podusíme zeleninu, vlijeme bujón a 5 minut povaříme.
  • Pak přidáme maso s rýží a vše opatrně promícháme
  • Hotové jídlo posypeme petrželovou natí a podáváme.

    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]