Rýže po španělsku s kuřecím masem
(Z časopisu "Svět kuchyně číslo 38" str. 11, Radion s..r.o. Havířov-Ostrava, 2002)Léto se už pomalinku blíží, ale teplíčko a sluníčko si ještě dává načas a jsme netrpěliví. Kdo ví zda se letos v tom celosvětovém a našem politickém mumraji letos do Španělska podíváme. Svoji touhu po jižním slunci částečně můžeme potlačit přípravou slunné rýže ze Španělska s kuřecím masem. Zahřeje nás na těle a i na duši a snad vyléčí naše bláhové stesky a sny.
Suroviny:200 g kulatozrnné středně dlouhé rýže1 konzerva zeleného hráčku nebo balíček zmrazeného1 konzerva kukuřice nebo sáček zmrazené2 lžičky kari1 lusk dužnaté červené papriky4 mrkve400 g kuřecích prsíček3 lžíce oleje100 ml drůbežího bujónu (může být i z kostky)sůl a pepř podle chuti2 lžíce nasekané petrželové natě
Postup přípravy:Do rýže přidáme 1 lžičku kari, pak zalijeme 400 ml studené vody.Rýži povaříme a necháme ji v teple odstát, aby nabobtnala.Hrášek a kukuřici necháme důkladně okapat ze zálivky.Papriku rozpůlíme, zbavíme jáídřince a bílých částí lusku, opláchneme a nakrájíme na kostičky.Očištěnou nakrájíme mrkev na kolečka.Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme zhruba na půlcentimetrové nudličky.Kuřecí nudličky osmažíme na rozpáleném oleji, dochutíme solí, pepřem a zbytkem kari.Opečené maso vyjmeme z pánve a dáme na teplé místo.Na oleji zbylém po smažení masa podusíme zeleninu, vlijeme bujón a 5 minut povaříme.Pak přidáme maso s rýží a vše opatrně promíchámeHotové jídlo posypeme petrželovou natí a podáváme.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME