Pomazánka z krabích tyčinek
(Podle Petra Novotného)

Suroviny:
  • 130 g (1 balíček mražených krabích prstů)
  • 50 ml rostlinného oleje nebo tučné šlehačky
  • 3 lžíce až 1 balení majonézy
  • citrónová šťáva asi z 1/2 citrónu (podle chuti)
  • sůl
  • bílý pepř

    Postup přípravy:
  • Krabí prsty rozbalíme (pozor každý prst je zabalen ještě ve fólii) a nastrouháme je nebo hodíme do mixéru.
  • Do mixéru přidáme malé množství oleje nebo smetany na zjemnění a umícháme pastu.
  • Pokud zamícháváme pomazánku ručně přidáme nastrouhaným tyčinkám asi 100 g rostlinného másla.
  • Ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem někdo přidává i nastrouhaná oloupaná jablka (2 ks).
  • Podáváme namazané na krajíčkách veky a posypané jarní cibulkou nebo nakrájeným pórkem.

    Odkazy do DDK na obdobné předpisy z krabích tyčinek.
  • Salát z krabích prstů - ze stránek "Rady ptáky Loskutáka" je opět kombinací majonézy, citrónové šťávy a celeru.
  • Pomazánka s krabími tyčinkami uvedená Petrem Novotného - je podobnou kombinací krabích tyčinek s celerem, tvarohem a kečupem.
  • Krabí salát s kapary - z kuchařky firmy Nowaco je smíchaná z jogurtu, kečupu a ozdobená salátem a rajčetem.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]