Maďarská žampiónová polévka - Magyaros gombaleves
(Maďarská kuchyně, 2004)

Suroviny pro 4 porce:
  • 150 g žampionů
  • vývar z vepřových nebo hovězích kostí (500 g/l)
  • 1/2 cibule, nakrájená
  • 1 lžíce vepřového sádla
  • 1 plná lžíce mouky
  • 100 ml kyselé smetany
  • paprika
  • polovina svazku zelené petrželky, nasekaná
  • sůl

    Postup přípravy:
  • Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • Na horkém sádle osmahneme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  • Přidáme cibuli a při nízké teplotě ji necháme zhnědnout a za občasného míchání odpaříme ze směsi veškerou vodu.
  • Posolíme, přidáme mouku a petrželku, zamícháme a zaprášíme paprikou.
  • Ihned zalijeme jedním litrem vývaru a dobře promícháme.
  • Nakonec přidáme kyselou smetanu a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]