Maďarská žampiónová polévka - Magyaros gombaleves
(Maďarská kuchyně, 2004)
Suroviny pro 4 porce:150 g žampionůvývar z vepřových nebo hovězích kostí (500 g/l)1/2 cibule, nakrájená1 lžíce vepřového sádla1 plná lžíce mouky100 ml kyselé smetanypaprikapolovina svazku zelené petrželky, nasekanásůl
Postup přípravy:Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na horkém sádle osmahneme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.Přidáme cibuli a při nízké teplotě ji necháme zhnědnout a za občasného míchání odpaříme ze směsi veškerou vodu.Posolíme, přidáme mouku a petrželku, zamícháme a zaprášíme paprikou.Ihned zalijeme jedním litrem vývaru a dobře promícháme.Nakonec přidáme kyselou smetanu a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME