Čínská drůbeží polévka s kukuřicí Ju-Mi Tang
(Dagmar Lánská: "Čínská kuchyně", Pressfoto Praha 1978, čínská kuchyně)

Suroviny:
  • 2-3 klásky mladé nejlépe citrónové kukuřice nebo 100 g kukuřičných zrn (klásků) z konzervy nebo zmrazených
  • 150 g drůbežího masa (vnitřností nebo zbytků po vykostění), drobně pokrájené
  • 1 cibule nebo 2 jarní cibulky s natí, na kolečka
  • 50 g šunky, posekané nadrobno
  • 1 litr vývaru z kuřete (i z kostky)
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 1 lžíce dezertního vína (sherry) nebo rýžové víno
  • 1 lžička nastrouhaného oddenku zázvoru
  • sůl
  • 1 špetka pálivé papriky (chilli)
  • 1 špetka hrubě drceného pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 1-2 bílky
  • 1-2 lžíce mléka
  • petrželka a pažitka

    Postup přípravy:
  • Kuřecí vývar zahřejeme k varu a přidáme drobně nakrájené drůbeží maso, nakrájenou cibuli, sůl, a čerstvé na plátky nakrájené mladé kukuřičné klásky.
  • Použijeme-li konzervu, přidáme již měkkou kukuřici až nakonec.
  • Šunku drobně nakrájíme a přidáme do vývaru teprve když jsou zelenina a maso měkké.
  • Škrobovou moučku rozmícháme v trošce vody a vlijeme směs do polévky, přidáme víno, zázvor, pálivou papriku, pepř, lisovaný česnek a povaříme.
  • Pak rozmícháme bílky s mlékem a vlijeme do polévky.
  • Dále již nevaříme. Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme sekanou petrželkou a pažitkou.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]