Čínská drůbeží polévka s kukuřicí Ju-Mi Tang
(Dagmar Lánská: "Čínská kuchyně", Pressfoto Praha 1978, čínská kuchyně)
Suroviny:2-3 klásky mladé nejlépe citrónové kukuřice nebo 100 g kukuřičných zrn (klásků) z konzervy nebo zmrazených150 g drůbežího masa (vnitřností nebo zbytků po vykostění), drobně pokrájené1 cibule nebo 2 jarní cibulky s natí, na kolečka50 g šunky, posekané nadrobno1 litr vývaru z kuřete (i z kostky)1 lžíce škrobové moučky1 lžíce dezertního vína (sherry) nebo rýžové víno1 lžička nastrouhaného oddenku zázvorusůl1 špetka pálivé papriky (chilli)1 špetka hrubě drceného pepře1 stroužek česneku1-2 bílky1-2 lžíce mlékapetrželka a pažitka
Postup přípravy:Kuřecí vývar zahřejeme k varu a přidáme drobně nakrájené drůbeží maso, nakrájenou cibuli, sůl, a čerstvé na plátky nakrájené mladé kukuřičné klásky. Použijeme-li konzervu, přidáme již měkkou kukuřici až nakonec. Šunku drobně nakrájíme a přidáme do vývaru teprve když jsou zelenina a maso měkké. Škrobovou moučku rozmícháme v trošce vody a vlijeme směs do polévky, přidáme víno, zázvor, pálivou papriku, pepř, lisovaný česnek a povaříme.Pak rozmícháme bílky s mlékem a vlijeme do polévky. Dále již nevaříme. Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme sekanou petrželkou a pažitkou.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME