Anglická mátová omáčka
(Marcela Titzlová: "Příloha - Víkend MF Dnes", leden 1997, anglická kuchyně)
Mátová omáčka - je pýchou anglické kuchyně a je podávaná především ke skopovému masu, my si na ni musíme přece jen chvíli zvykat.
Suroviny:
  • 5 lžic nasekaných lístků čerstvé máty
  • 50 ml octa
  • 100 g práškového cukru
    Příloha: pečené skopové maso

    Postup přípravy:
  • Lístky máty peprné propláchneme dobře vodou a usušíme v utěrce.
  • Převaříme ocet s cukrem a do horké tekutiny vsypeme nadrobno nasekané lístky máty.
  • Přidáme trochu vody, osolíme, ale již nevaříme, naopak necháme vychladnout.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]