Plněné sladké papriky z Hong Kongu
(Thomas Robson: "Entreé to Asia" - TV seriál, kniha vydána v Kanadě 1998,. čínskí kuchyně)

Suroviny:
  • 500 g mletého libového (případně kuřecího, hovězího nebo krůtího)
  • 2 lžíce (30 ml) pražených sezamových semínek
  • 1 velké vejce
  • 4 - 5 sladkých velkých paprik, různých barev, bez semen, rozpůlených podélně
  • 2 lžíce (30 ml) sezamového oleje
  • 2 lžíce (30 ml) sójové omáčky
  • 1 lžíce (15 ml) mletého koření chilli
  • 2 lžičky (10 ml) hrubě drceného černého pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky (nasekané) nebo malá cibule
  • 2 cm nakrájeného kořenu zázvoru
    Na ozdobu:listy čerstvého korinadru (nebo petržele) a opražená sezamová semínka
    Příloha: brambory, rýže

    Postup přípravy:
  • Dobře zamícháme všechny suroviny kromě sladkých paprik a oleje. (Tato směs může být zmrazena na několik dní pro další potřebu).
  • Naplníme půlky paprik masovou směsí a povrch náplně uhladíme.
  • Rozpálíme olej na pánvi a na středním ohni restujeme asi 25 až 30 minut naplněné papriky obrácené masovou náplní ke dnu pánve.
  • Počkáme, až je náplň hezky do červenohněda zbarvená.
    Varianta: Můžeme papriky umístit na pekáčku do trouby předehřáté na 180°C po dobu 20 minut. Podáváme ozdobené zeleninou.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]