Jahodový koktejl dle Mary Berry - americký ledový pohár
(Ze Zlaté knihy Mary Berry: Dezerty a cukroví, americké ledové poháry str. 228, Slovart Praha, 2001)
Suroviny pro 5 - 6 porcí:300 ml mléka300 g nakrájených částečně zmrazených jahod600 ml jahodové zmrzliny450 ml vychlazené sodovky nebo jahodové limonády
Postup přípravy:V mixéru rozmixujeme dohladka mléko s jahodami.Rozmixovanou jahodovou kapalinu vlijeme do vysokých sklenic (do každé asi 100 ml).Přidáme naběračku jahodové zmrzliny a do každé sklenice, pomalu přiléváme vychlazenou sodovku nebo limonádu až k okraji. Dbáme, aby na povrchu jahodového koktejlu plaval kopeček zmrzliny. Podáváme ihned, studené.
Jahodový jogurtový koktejl
(Oldřich Dufek: Zelenina a ovoce v kuchyni, str.117, Svépomoc Praha,1989)
Suroviny:2 šálky bílého jogurtu3 šálky mléka4 porce polárkového dortu300 g jahod2 lžíce cukru
Postup přípravy:Vychlazené mlékoa jogurt vložíme do mixéru a rozšleháme.Pototm přidáme polárkový dort, na kousky pokrájené jahody, cukr a ušleháme pěnivý nápoj.Ihned podáváme nejlépe v předem vychlazených vysokých sklenicích.
ZPĚT do kapitoly
HOME