Kuřecí prsa se sýrovou nádivkou
(Recept Romana Hadrbolce ze stránek časopisu "Recepty prima nápadů", čís. 16, srpen 2006)

Suroviny pro 4 porce:
  • 4 kuřecí prsa s kůží nebo bez kůže
  • máslo k vymazání zapékací misky
    Na nádivku:
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule, nadrobno
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 150 g smetanového sýra
  • 1 lžíce zeleného estragonu, nasekaného
  • 1 žloutek
  • špetka muškátového oříšku, nastrouhaného
  • sůl a pepř
    Příloha: dušená zelenina a vařené brambory rýže

    Postup přípravy:
    Příprava nádivky:
  • V menším hrnci zpěníme na másle nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem.
  • Odstavíme hrnec z ohně, jakmile začnou suroviny měnit barvu, a necháme je mírně vychladnout.
  • V míse vymícháme smetanový sýr se žloutkem, estragonem a muškátovým oříškem.
  • Přidáme vychlazenou cibuli s česnekem a dochutíme solí a pepřem.
    Příprava kuřecích prsou a plnění:
  • Nádivkou plníme očištěná kuřecí prsa, ve kterých jsme předtím nožem vytvořili kapsu.
  • Kapsy naplněné nádivkou uzavřeme párátkem.
  • V případě, že použijeme kuřecí prsa s kůží, potom kůži uprostřed prstem uvolníme (po stranách ji necháme přichycenou)
  • Vytvoříme váček, který naplníme také nádivkou a otevřený konec uzavřeme párátkem.
  • Prsíčka osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazané zapékací formy.
  • Potřeme je rozehřátým máslem a pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 25 až 30 minut, až je maso pěkně propečené.
    Podáváni:
  • Podáváme s dušenou zeleninou a vařenými brambory.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]