Karibské grilované kuře
(Recept z časopisu "Recepty prima nápadů" dle Romana Hadrbolce, srpen 2006)Roman Hadrbolec, (1974) - je známý šefkuchař, který žije v České republice. Hodně cestuje, připravuje otevření restaurace v Londýně, spoluotevřel restauraci v Brně. Vařil řadě známých osobnosti a vydal o tom kuchařskou knihu s názvem “Vařil jsem světovým celebritám”. Níže uvedený recept na grilované marinované kuře připravoval pro rodinu Tonyho Pritzkera, majitele rozsáhlého řetězce pětihvězdičkových hotelů Hyatt.
Suroviny pro 4 porce:4 kuřecí čtvrtky nebo prsíčka1 lžice nasekaného čerstvého tymiánukolečka ananasu na ozdobení
Na marinádu:3 lžíce limetkové nebo citrónové šťávy2 lžíce rumu21 lžíce slunečnicového oleje1 lžička sójové omáčky4 jarní cibulky, na tenká kolečka1 až 2 chilli papričky2 stroužky česneku2 lžíce mletého nového koření1/2 lžičky mleté skořicešpetka muškátového oříšku2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánusůl a pepř
Příloha:grilované kolečka ananasu, případně ještě opečené brambory
Postup přípravy:
Příprava marinády:Dohladka vymícháme nebo rozmixujeme limetkovou (citrónovou) šťávu, rum, slunečnicový olej, sójovou omáčku, cibulku, chilli papričky česnek, nové koření, skořici, muškátový oříšek, tymián, sůl a pepř.
Marinování a grilování marinovaného masa:Jednotlivé porce kuřete potřeme z obou stran marinádou a necháme v ledničce nejméně 30 minut marinovat.Potom maso grilujeme a podáváme s grilovanými kolečky ananasu posypané tymiánem.Podáváme s opečenými bramborami.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME