Karibské grilované kuře
(Recept z časopisu "Recepty prima nápadů" dle Romana Hadrbolce, srpen 2006)
Roman Hadrbolec, (1974) - je známý šefkuchař, který žije v České republice. Hodně cestuje, připravuje otevření restaurace v Londýně, spoluotevřel restauraci v Brně. Vařil řadě známých osobnosti a vydal o tom kuchařskou knihu s názvem “Vařil jsem světovým celebritám”. Níže uvedený recept na grilované marinované kuře připravoval pro rodinu Tonyho Pritzkera, majitele rozsáhlého řetězce pětihvězdičkových hotelů Hyatt.
Suroviny pro 4 porce:
  • 4 kuřecí čtvrtky nebo prsíčka
  • 1 lžice nasekaného čerstvého tymiánu
  • kolečka ananasu na ozdobení
    Na marinádu:
  • 3 lžíce limetkové nebo citrónové šťávy
  • 2 lžíce rumu
  • 21 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 4 jarní cibulky, na tenká kolečka
  • 1 až 2 chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce mletého nového koření
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř
    Příloha:grilované kolečka ananasu, případně ještě opečené brambory

    Postup přípravy:
    Příprava marinády:
  • Dohladka vymícháme nebo rozmixujeme limetkovou (citrónovou) šťávu, rum, slunečnicový olej, sójovou omáčku, cibulku, chilli papričky česnek, nové koření, skořici, muškátový oříšek, tymián, sůl a pepř.
    Marinování a grilování marinovaného masa:
  • Jednotlivé porce kuřete potřeme z obou stran marinádou a necháme v ledničce nejméně 30 minut marinovat.
  • Potom maso grilujeme a podáváme s grilovanými kolečky ananasu posypané tymiánem.
  • Podáváme s opečenými bramborami.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]