Kuřecí balíčky po italsku
(Jo-Anne Cox a Elizabeth Towers: 1000 klasických receptů z celého světa", str. 784, Columbus Praha 2000)Kuřecí balíčky po italsku - jsou připraveny spolu s kuřecích prsíček se sýrem mozzarella, rajčaty cuketami a bylinkami v uzavřených balíčcích z alobalu. Takto připravená kuřecí prsíčka jsou prpto výjimečně aromatická. Vzhledem k tomu, že se vlastně pečou ve vlastní šťávě, není zapotřebí použít mnoho oleje. Doporučuje se maso se zeleninou a bylinkami položít přednostně na lesklejší stranu fólie (pokud nejsou obě rovnocenné) tak, aby matnější strana po zabalení směřovala ven. To zajistí, že se teplo lépe udrží v balíčku a nebude zbytečně vyzařovat do okolí.
Suroviny pro 6 osob:1 lžíce olivového oleje6 plátků (řízku) z kuřecích psíček bez kůže250 g mozzarely500 g menších cuket, pokrájených na plátky5 rajčata na nakrájených na 24 koleček6 menších hrstek čerstvé bazalky nebo oregana.
Příloha: rýže nebo těstoviny
Pomůcky: 6 plátků hliníkové fólie 25x25 cm
Pracovní postup:Každý plátek fólie potřeme olejem a položíme na pracovní desku.Ostrým nožem 3-krá nařízneme všechny prsíčka v pravidelných odstupech a do vzniklých otvorů vložíme drobný plátek mozzarellyCukety a plátky rajčat rozdělíme na 6 dílů a na každou fólii položíme stejný počet (asi po 4 kolečkách) každé zeleniny.Podle chuti osolíme a opepříme a posypeme bazalkou nebo oregánem.Vše pečlivě zabalíme do fólie, ještě její konce přehneme, aby se balíčky při pečení nerozevřely.Kuřecí balíčky položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 30 minut.Pak každou fólii rozbalíme a podáváme na talíři se zvolenou přílohou.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME