Kuřecí prsa se sýrovou omáčkou ve věnci zelených nudlí
(Robert Bedeh: "Co si dáme dnes?" pořad
TV Paprika, duben 2005, maďarská kuchyně)

Suroviny:
  • 2 ks kuřecích prsíček
  • 50 g másla
  • sůl a pepř
  • 400 g těstovin - zelené nudle v klubíčku
  • rajčata na zdobení
    Na sýrovou omáčku:
  • 150 g rokfóru (Niva)
  • 400 ml šlehačky
  • bylinky: kopr a petrželová nať, nasekané nebo natrhané nadrobno

    Postup přípravy:
  • Kuřecí prsa restujeme na másle dohněda, osolíme a opepříme.
  • V průběhu restování je několikrát obratíme a děláme zkoušku prstem: když je maso ještě měkké a můžeme do něho zabořit prst - je ještě syrové, když je už pružné a prst nezaboříme - je již hotové.
  • Musíme je restovat nepřetržitě, rychle a krátce při vyšší teplotě, abychom je nevysušili (nesmí začít vytékat šťáva), pak je dáme na talířek stranou.
    Těstoviny - tj. klubíčka zelených nudlí uvaříme "al dente" ve vařící osolené vodě, do které jsme předtím nakapali trochu oleje, aby se neslepily.
  • Dobře scezené a okapané nudle mírně osmahneme za pečlivého míchání na jiné pánvi na trošce ohřátého olivového oleje.
    Příprava sýrové omáčky:
  • Na pánev, do zbylého tuku po restování masa, rozdrobíme sýr - rokfór, přidáme petrželovou nať a přilijeme šlehačku.
  • Ochutíme opatrně solí a pepřem a za stálého míchání varem tak jen šlehačkou zahustíme.
  • Nakonec natrháme do omáčky trochu kopru a podáváme s těstovinami.
  • Prohřáté těstoviny nasypeme na střed talířů, v jejich středu uděláme malé hnízdo, kam nalijeme ohřátou omáčku.
  • Nahoru položíme na širší proužky nakrájená kuřecí prsa, ozdobíme posekaným koprem a kousky rajčat.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]