Mexické kuře s rajčaty a kukuřicí
(Ze sbírky Kamilky Kroupové, získáno červen 2003, mexická kuchyně)
Suroviny:
8 kuřecích stehýnek1 cibule, jemně nakrájená 1 lžička mletého chilli1 lžička mletého koriandru425 g čerstvých nebo konzervovaných rajčat2 lžíce protlaku125 g mrazené kukuřicesůl a pepř
Příloha: rýže nebo moučné nebo kukuřičné tortily a různobarevný paprikový salát.
Postup přípravy:Na pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni osmažíme stehýnka, ale vyjmeme je ještě dřív než zhědnou a odložíme stranou.Na téže pánvi přímo v oleji po stehýnkách, smažíme cibuli asi 3 - 4 minuty až zesklovatí.Pak přidáme chilli, koriandr a za několik vteřin přidáme pokrájená konzervovaná rajčata i se šťávou a rajský protlak.Odložená stehýnka vrátíme zpátky na pánev do rajčatové omáčky a dusíme spolu na mírném plameni asi 20 minut nebo až je maso měkké.Přidáme kukuřici a dusíme dalších 3 - 4 minuty, potom pokrm osolíme a opepříme podle chuti.Podáváme s vařenou rýží a salátem z různobarevných paprik, případně s vlastními upečenými nebo koupenými tortilami.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME