Kuřecí prsa v bramboráku
(Recept od paní Helenky Vojtové z Brna, květen 2003)
Suroviny:1 kg syrových brambor, nastrouhat1 cibule, drobně nakrájená1 celé pomazánkové máslo (150 g)2 lžíce zakysané smetany1 vejcekmín, drcenýmuškátový oříšekmajoránka4 - 6 žampionů
Na marinádu: 4 lžíce oleje, paprika,sůl a pepř
Postup přípravy:Syrové brambory nastrouháme nahrubo jako okurek, přidáme nakrájenou cibuli, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a 1 vejce.Přiměřeně osolíme, přidáme drcený kmín, muškátový oříšek, majoránku - případně další koření, které máme rádi a zamícháme.Připravíme marinádu z oleje, papriky, soli a pepře.Kuřecí řízky vždy namáčíme v této lázni a naklademe je na plech.Na maso položíme nakrájené žampiony a na ně navršíme bramborovou směs.Vrstva bramborové směsi by neměla být příliš tlustá, ideální je, když tvoří jenom přiměřeně silný obal, na kterém se udělá pěkně hnědá kůrčička. Pečeme při teplotě 200°C asi 40 minut.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME