Kuřecí cacciatore z kanadských far (2)
Cacciatore, alla [ka-ča-to-re] - je americko-italský termín znamená pokrm připravený "po myslivecku". Maso je dušeno s hromadou zeleniny, která cibulky, rajčata, různé bylinky, žampiony a někdy i víno. Kuřecí cacciatore (Chicken Cacciatore) je velmi chutné, jednoduché a velmi populární jídlo. Recepty jsem vybral z kuchařské knihy kanadských katolických paní "Treasures Family Recipes", z kapitoly "Meats and Casseroles". Je to kuchařská sbírka oblíbených, odzkoušených a často připravovaných domácích receptů - tzv. "rodinných pokladů", z domácností po celé Kanadě. Tentokrát jsou to recepty od farních kuchařek ze dvou kostelů v provincii Ontario a Saskatchewan.
Kuřecí cacciatore z Ontaria
("Treasured Family Recipes", recept z Mount Carmel Church, Sault Ste Marie, Ontario, Kanada )
Suroviny pro 4 -6 porcí:1 kg porcí kuřete1/4 šálku oleje150 - 250 rajčatového protlaku1/4 šálku vody1/4 šálku červeného vína2 velké stroužky česneku1 lžička drceného oregana1/2 lžičky středně velké zelené papriky na proužky1/2 šálku nasekané cibule1 konzerva žampiónů
Postup přípravyKuřecí porce v kastrolu opečeme na oleji dohněda. Nadbytečný tuk slijeme a přidáme ostatní suroviny.Zakryjeme pokličkou a dusíme na malém ohni po dobu 45 minut.Pak zamícháme a vaříme dokud se šťáva nezahustí.
nahoru
Kuřecí cacciatore z Medow Lake
("Treasured Family Recipes", recept podle Our Lady of Peace, Meadow Lake, Saskatchewan, Kanada)
Suroviny:1 kuře rozkrájené na porce1/2 šálku moukysůl a pepř podle chuti1 plechovka loupaných rajčat1/2 šálku nasekaného celeru1/2 šálku nasekané cibulky1 zelená paprika na proužky (není nutná)200 žampionů z plechovky (nebo čerstvé)trochu bazalky nebo bobkový list
Postup přípravy:Kuřecí porce obalíme v mouce a opečme na oleji dohněda.Opečené kousky kuřete vložíme do pekáče.Připravíme si ostatní suroviny a všechny nasypeme na kuřecí porce.Zakryjeme pokličkou a dusíme při střední teplotě trouby (180°C) asi 1 hodinu.Pak odstraníme pokličku a dopečeme ještě 30 minut - až je maso měkké
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME