Kuřecí karbanátky se žampiónovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, září 2001)
Suroviny:500 g kuřecího mletého masa1 červená cibule, jemně nakrájená1 cibule, jemně nakrájená200 g žampiónů, nakrájené200 ml zakysané smetany50 - 100 ml bílého vína100 ml smetany1 červená kapiepetrželová nať, nasekanáolejsůl a pepřhořčice1-2 stroužky česneku, prolisovat
Příloha:: knedlík, brambory, bílý chléb
Postup přípravy:Mleté kuřecí maso smícháme s cibulí, petrželovou natí, česnekem, solí, pepřem.Doporučuji do této směsi přimíchat trochu vína a smetany pro zjemnění a k získání šťavnatosti.Vytvarujeme karbanátky a dáme je na půl hodiny odležet do ledničky.Potom karbanátky opečeme na oleji po obou stranách.Do výpeku přidáme nakrájenou červenou cibuli a houby.Podusíme, přidáme hořčici, smetanu, osolíme a dochutíme.Na talíři ozdobíme karbanátky červenou paprikou a podlijeme smetanovou omáčkou se žampionů.
ZPĚT do kapitolyHOME