Kuřecí karbanátky se žampiónovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, září 2001)

Suroviny:
  • 500 g kuřecího mletého masa
  • 1 červená cibule, jemně nakrájená
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 200 g žampiónů, nakrájené
  • 200 ml zakysané smetany
  • 50 - 100 ml bílého vína
  • 100 ml smetany
  • 1 červená kapie
  • petrželová nať, nasekaná
  • olej
  • sůl a pepř
  • hořčice
  • 1-2 stroužky česneku, prolisovat
    Příloha:: knedlík, brambory, bílý chléb

    Postup přípravy:
  • Mleté kuřecí maso smícháme s cibulí, petrželovou natí, česnekem, solí, pepřem.
  • Doporučuji do této směsi přimíchat trochu vína a smetany pro zjemnění a k získání šťavnatosti.
  • Vytvarujeme karbanátky a dáme je na půl hodiny odležet do ledničky.
  • Potom karbanátky opečeme na oleji po obou stranách.
  • Do výpeku přidáme nakrájenou červenou cibuli a houby.
  • Podusíme, přidáme hořčici, smetanu, osolíme a dochutíme.
  • Na talíři ozdobíme karbanátky červenou paprikou a podlijeme smetanovou omáčkou se žampionů.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]